Спалах гепатиту А у Вінниці: кількість госпіталізацій суттєво зросла

Спалах гепатиту А у Вінниці: кількість госпіталізацій суттєво зросла

У Вінниці суттєво зросла кількість госпіталізацій через інфікування вірусним гепатитом А. За даними Міністерства охорони здоров'я України, станом на вечір 27 жовтня у лікарні вже перебуває 141 особа.

"Вінниця. Кількість постраждалих від вірусного гепатиту А збільшується. Станом на вечір 27 жовтня, в лікарні перебуває 141 пацієнт. Їх стан - середньої тяжкості", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголосили, що спеціалісти проводять епідеміологічне розслідування та всі необхідні обстеження. 

"На місці працює команда епідеміологів та фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб та група реагування Центру громадського здоров’я України. Комплексно вже маємо результати понад 150 проб з навколишнього середовища, додатково проводяться перевірки стихійних ринків та води. Джерело інфікування ще не встановлено", - наголосили у Міністерстві.

Також у МОЗ додали, що 28 жовтня команда Міністерства на чолі з головним санітарним лікарем Ігорем Кузіним відправиться на Вінниччину для ознайомлення з ситуацією та встановлення джерела інфікування.

Як повідомляли "Ми-Україна", в одному з районів Вінниці зафіксовано одразу кілька десятків випадків захворювання людей на вірусний гепатит А. Діагноз підтвердили у 60 осіб, серед них - 14 неповнолітніх.

Головне