Словаччина запроваджує тимчасовий контроль на кордоні з Угорщиною

Словаччина запроваджує тимчасовий контроль на кордоні з Угорщиною

Словаччина заявила в середу, що відновить перевірки на кордоні з Угорщиною, щоб зменшити кількість нелегальних мігрантів, які в'їжджають до країни.

Про це повідомляє Dennik N.

Відновлення контролю на кордоні з Угорщиною почне діяти від 4 жовтня до 14 жовтня.

У Братиславі вирішили це після того, як Польща, Чехія та Австрія оголосили про запровадження тимчасових перевірок на своїх кордонах зі Словаччиною. Перевірки триватимуть щонайменше 10 днів, щоб стримати нелегальну міграцію.

Прем'єр-міністр Словаччини Людовіт Одор розкритикував заходи сусідів, заявивши, що необхідно знайти загальноєвропейське рішення проблеми мігрантів. За його словами, контроль означатиме збільшення бюджетних витрат для кожної країни, але мігранти не зникнуть з території ЄС.

За словами міністра внутрішніх справ, Словаччина зареєструвала 39 688 мігрантів з початку року до 1 жовтня - в 11 разів більше, ніж рік тому.

Нагадаємо, бійці  батальйонів "Стугна" та "Братство" у складі спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони "Тимур" здійснили чергову висадку на території поки що окупованого росіянами українського Криму.

На оприлюдненому відомством відео можна роздивися водні скутери, які наближаються до узбережжя. Далі українські воїни, стоячи у воді із прапором, говорять, “Крим буде українським чи безлюдним".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міжнародний валютний фонд відновив роботу постійного представництва в Україні, який не працював з початку повномасштабного вторгнення росії.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.