Склався за секунди: у США показали кадри підриву 22-поверхового хмарочоса (відео)

Склався за секунди: у США показали кадри підриву 22-поверхового хмарочоса (відео)

Місто Лейк-Чарльз у Луїзіані стало свідком знесення занедбаної 22-поверхової будівлі - так званої башти Герца (The Hertz Tower) - за допомогою контрольованого вибуху.

Ця подія ознаменувала кінець чотирирічного періоду, протягом якого пошкоджена будівля слугувала болючим нагадуванням про руйнівні наслідки ураганів "Лора" та "Дельта", що обрушилися на регіон у 2020 році.

Знесення, яке коштувало 7 мільйонів доларів приватних коштів, було організовано міською адміністрацією після років невдалих спроб відновити колись видатну споруду. Мер Лейк-Чарльза Нік Хантер описав цей момент як "гірко-солодкий", визнаючи, що незважаючи на численні спроби врятувати будівлю, це завдання виявилося надто складним.

The Hertz Tower, яка понад 40 років була головною визначною пам'яткою міста, зазнала серйозних пошкоджень під час ураганів 2020 року. Вікна були розбиті, а будівля постраждала від затоплення. Загальний збиток від двох ураганів для регіону оцінюється в 22 мільярди доларів.

Міська влада повідомила, що компанія Hertz все ще володіє нерухомістю, і майбутнє цієї ділянки залишається невизначеним, відкриваючи можливості для нового будівництва.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Німеччині у серпні були знесені дві 143-метрові градирні атомної електростанції Графенрайнфельд у Баварії. Ця АЕС, будівництво якої розпочалося в 1975 році, була найстарішою в країні до її закриття у 2015 році.

Головне