Ситуація обласного масштабу: Кузін розкрив подробиці спалаху Гепатиту А у Вінниці

Ситуація обласного масштабу: Кузін розкрив подробиці спалаху Гепатиту А у Вінниці

У зв'язку із збільшеною кількістю захворювань, спалах гепатиту А в Вінниці можна вважати надзвичайною ситуацією, яка впливає на весь регіон області.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін під час телемарафону.

Через це школярі в місті перейшли на дистанційне навчання.

"Безперечно, ми маємо справу зі спалахом цього захворювання. Ми також спостерігаємо, що цей спалах поширюється через контакти населення не лише в межах Вінниці, але і на сусідні території", – відзначив він.

Кузін підкреслив, що сьогодні заплановане проведення наради за участю виконкому обласної та міської рад щодо цієї ситуації.

За його словами, із врахуванням кількості постраждалих, можна говорити про надзвичайну ситуацію регіонального і обласного рівнів.

Головний санітарний лікар вказав, що загальна статистика епідемії свідчить про те, що джерело інфікування продовжує існувати.

"Поточні свідчення вказують на те, що одним із джерел зараження можуть бути продукти харчування, а також, можливо, питна вода. Таким чином, основна мета епідеміологічних служб наразі - дослідити робочих, які займаються у цих потенційно небезпечних галузях. Серед них виявити можливих хворих або носіїв вірусу гепатиту А", – заявив він.

Кузін також зазначив, що лише протягом вихідних вдалося протестувати понад 100 осіб, і робота в цьому напрямку продовжується.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, військові рф вчинили обстріл маршрутного автобуса в Херсоні. На даний момент відомо, що принаймні семеро людей постраждали.

Головне