Швеція надає Україні пакет військової допомоги на 1,3 мільярда доларів

Швеція надає Україні пакет військової допомоги на 1,3 мільярда доларів

Уряд Швеції 29 травня оголосив про 16-й пакет військової допомоги Україні, найбільший від початку вторгнення росії. Про це повідомили в пресрелізі Міністерства оборони Швеції.

"Потреби України все ще великі, і росія наразі тисне на Україну на кількох фронтах. росія посилює свої повітряні удари як по військових, так і по цивільних об'єктах. Тому уряд надає Україні черговий рекордний пакет військової допомоги", — написав уряд країни-партнера.

Він становить 13,3 мільярдів шведських крон (близько 1,26 мільярдів доларів). Ним передбачено посилення ППО, а також бронетранспортери, 155-мм снаряди, танки.

Пакет включає:

  • літаки радіолокаційної розвідки і управління ASC 890;
  • весь запас країни бронетранспортерів Pansarbandvagn 302 (БТР 302) для нових бригад ЗСУ;
  • робота-винищувача Rb 99 (AMRAAM), який може використовуватися як на літаках, так і в наземних системах ППО;
  • артилерійські боєприпаси 155 мм;
  • надлишкові танки, що має Швеція;
  • ресурси для технічного обслуговування раніше переданого обладнання.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують так званий процес "націоналізації" майна українців на захоплених армією рф територіях. Йдеться про "десятки тисяч об'єктів", розповів в ефірі марафону "Єдині новини" очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, число держав ЄС, які погодяться зняти обмеження на удари Україною по об'єктах в рф західним озброєнням, збільшиться. Деякі країни Європейського Союзу дозволили  українським захисникам бити їхньою зброєю по цілях на території росії. Про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Головне