Шуфрич постійно спілкувався з фсбшником Сівковичем та виконував вказівки з рф, - Лещенко 

Шуфрич постійно спілкувався з фсбшником Сівковичем та виконував вказівки з рф, - Лещенко 

Народний депутат від забороненої ОПЗЖ Нестор Шуфрич постійно спілкувався з фсб рф та Володимиром Сівковичем і виконував вказівки з росії. Про це розповів радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко в інтерв'ю "Ми-Україна".

За його словами, СБУ має докази спілкування Шуфрича з фсб рф. Зокрема, переписку нардепа з Сівковичем у Telegram.

"Просто сказати, що Шуфрич сфотографувався на блокпосту, це ж недостатньо для того, щоб людину переслідувати з усією суворістю Кримінального кодексу. Навіть якщо в нього знайдуть якісь ордени і медалі, цього недостатньо. Треба документувати. Тому що з цими доказами треба йти в суд і суддя має їх оцінити. І тут якраз зіграла злий жарт система обміну повідомлень Telegram. Я не можу сказати на всю Україну, в який спосіб було отримано доступ, але між Шуфричем з одного боку, і Сівковичем, як куратором, агентом російського впливу… Шуфрич з ним обмінювався повідомленнями в Telegram, де Сівкович йому давав вказівки…" - розповів Лещенко.

При цьому він наголосив, що тепер всі ці докази передадуть на розгляд суду.

"Нехай суд оцінює, чи це були вказівки на шкоду національній безпеці, чи це була просто дружня переписка. Але там були вимоги надсилати депутатські запити, вимоги розсекретити агентів Буданова, Головного управління розвідки Міністерства оборони, там були вимоги інформацію проти Офісу президента збирати, направляти відповіді на ці запити самому Сівковичу, де його аналітичний центр в росії опрацьовував. І Шуфрич звітував йому про виконану роботу. В тому числі надсилав відео з його виступами як на каналах Медведчука, так і на каналі "росія1". Це вже інший матеріал, з яким можна йти до суду", - наголосив радник голови ОПУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", Печерський районний суд Києва у п’ятницю ввечері, 15 вересня, обрав запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу, якого звинувачують у державній зраді. За рішенням суду, нардеп від забороненої ОПЗЖ 60 діб перебуватиме під арештом без права внесення застави.

Головне