Штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних: в Генштабі відповіли на питання

Штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних: в Генштабі відповіли на питання

Представник Центрального юридичного управління Генерального штабу Збройних Сил України підполковник юстиції Ірина Гарбуз роз'яснила, які санкції застосовуються до тих, хто не встиг оновити дані, та відповіла на інші актуальні питання.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на YouTube.

16 липня 2024 року спливає термін оновлення військово-облікових даних для всіх військовозобов'язаних, резервістів та призовників.

Громадяни, які не встигли оновити свої військово-облікові дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. Автоматично штрафи виписуватися не будуть. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все, що потрібно знати про уточнення даних до 16 липня: вимоги, повістки, перевірки, відповідальність

За одне порушення передбачено накладення одного штрафу, який становить 17 000 гривень за перше правопорушення і 25 500 гривень за повторне протягом року.

Тим громадянам, які не оновили свої дані, можуть надсилатися повістки Укрпоштою. Тим, хто оновив дані, можуть бути надсилатися повістки для проходження військово-лікарської комісії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні з 17 липня у всіх чоловіків віком від 18 до 60 років перевірятимуть військово-обліковий документ на кордоні. Це обов’язкова умова для виїзду з країни. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

Головне