Шольц висловився щодо безробітних українських біженців в Німеччині

Шольц висловився щодо безробітних українських біженців в Німеччині

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що українські біженці повинні шукати роботу, а не чекати на допомогу від німецького уряду. Таку думку він висловив під час спілкування з жителями міста Тельтов, повідомляє Sueddeutsche Zeitung.

Шольц заявив, що ті сотні тисяч українців, які прибули до Німеччини після повномасштабного вторгнення рф, мають працювати. Водночас канцлер ФРН додав, що нині у Німеччині вже працюють близько 200 тисяч українських біженців.

"Але було б ще кілька сотень тисяч, якщо можна так висловитися. Ось чому я хотів би, щоб робота була виконана", - заявив Шольц.

Водночас він додав, що спочатку українців можуть працювати неповний робочий день, аби отримати достатньо досвіду.

Варто зауважити, такі слова Шольца могли бути спричинені тим, що велика частка українських біженців, яких прийняла Німеччина, отримують допомогу замість того, щоб працювати.

За останніми підрахунками, до Німеччини після повномасштабного вторгнення рф прибули понад мільйон українських біженців.

Як повідомляли "Ми-Україна", настрої населення Польщі щодо українських біженців з плином війни зазнали змін. Свіже опитування показало, що нині близько 61% поляків хочуть, щоб громадяни України повернулися додому.

Головне