Шольц пригрозив введенням прикордонного контролю з Польщею

Шольц пригрозив введенням прикордонного контролю з Польщею

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пригрозив введенням прикордонного контролю з Польщею через видачу сотень тисяч незаконних робочих віз.

Про це повідомило видання Bloomberg. Як зазначається, німецький канцлер вимагає від Польщі проведення розслідування, яке стосується великої кількості виданих нелегальних віз.

Шольц також має намір обговорити це питання з урядом Польщі, але він зазначив, що його країна може поновити прикордонний контроль з країною-сусідкою.

При цьому пані міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер заявила, що Берлін збирається ввести прикордонний контроль не тільки з Варшавою, але і з Прагою. Видання пише, що Шольц і Федер зіштовхнулись з тиском щодо великої кількості мігрантів з нелегальними документами.

За перші шість місяців 2023 року на кордоні з Польщею німецькі правоохоронці заарештували понад 12 тис. незаконних мігрантів.

Водночас Євросоюз отримав інформацію про те, що така кількість новоприбулих мігрантів пов'язана з корупцією - польські урядовці могли видавати незаконні візи мігрантам за хабарі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, між Україною та Польщею також розпалився скандал. Глава Міністерства закордонних справ Польщі Збігнєв Рау на тлі зернової суперечки назвав політику України “шкідливою” та “образливою”.

Головне