Шольц приїде з робочим візитом у Вашингтон: коли відбудеться зустріч з Байденом

Шольц приїде з робочим візитом у Вашингтон: коли відбудеться зустріч з Байденом

На початку лютого німецький канцлер Олаф Шольц зустрінеться з американським президентом Джо Байденом. Про це йдеться на сайті Білого дому.

"Президент Байден вітатиме канцлера Німеччини Олафа Шольца в Білому домі 9 лютого", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що під час зустрічі вони планують згуртувати підтримку навколо допомоги Україні в той час, коли екстрений запит адміністрації президента США на виділення 61 мільярда доларів застряг у Конгресі.

Також Байден і Шольц обговорять зусилля, спрямовані на запобігання регіональній ескалації на Близькому Сході та свою непохитну підтримку права Ізраїлю на самооборону. 

Варто зауважити, що лідери країн координуватимуть свої дії напередодні саміту НАТО у Вашингтоні.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден заявив про готовність підписати погоджений двопартійною групою сенаторів компроміс щодо посилення безпеки кордону з Мексикою. У документі також йдеться про понад 60 мільярдів доларів на підтримку України та 14 мільярдів доларів для Ізраїлю.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, адміністрація президента США Джо Байдена працює над стратегією довгострокової підтримки України, яка акцентується на допомозі Києву у відбитті нових російських наступів, зокрема за допомогою зміцнення Збройних сил та економіки країни.

Головне