Шольц прибув до КНР для зустрічі з Сі Цзіньпіном

Шольц прибув до КНР для зустрічі з Сі Цзіньпіном

Канцлер ФРН Олаф Шольц розпочав тривалу поїздку до Китаю, щоб обговорити питання підтримки Пекіном Москви в контексті російського вторгнення в Україну. Цей візит стане найдовшим за час його керівництва країною - три дні.

Про це пише Reuters.

Планується підсилити відносини з ключовим торговим партнером та врегулювати розбіжності, включаючи торговельні практики та підтримку російської діяльності.

Шольц приєднається до делегації топменеджерів німецьких компаній, яка відвідає різні міста Китаю, зустрінеться з китайськими лідерами і обговорить питання підтримки росії Китаєм. Недавні події змусили Німеччину більш критично ставитися до Китаю, особливо через його роль у війні в Україні.

Шольц відвідає заводи німецької компанії Bosch у Чунціні, де обговорить напруженість у взаємин між Європою та Китаєм. Щодо китайських виробників, які отримують державні субсидії, щоб здешевити експортні товари до ЄС, ведуться розслідування, які можуть призвести до торговельної війни.

Шольц також порушить питання підтримки Китаєм росії та закликатиме не підтримувати російську агресію проти України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у зв'язку з нападом Ірану на Ізраїль наступного тижня Палата представників США перегляне проєкт закону про надання допомоги Ізраїлю.

Головне