Шольц озвучив умову, за якої готовий відновити переговори з Путіним

Шольц озвучив умову, за якої готовий відновити переговори з Путіним

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що раніше вів переговори з російським колегою Володимиром Путіним і готовий до відновлення цього процесу, однак за умови виконання ним однієї умови. 

"Переговори вимагають рішучого кроку від росії. Це виведення військ (з України - ред.)", - заявив канцлер в інтерв'ю виданню Heilbronner Stimme.

Шольц наголосив, що російська повномасштабна агресія ознаменувала собою "повернення імперіалізму в Європу" і для регіону цей крок став переломний моментом. Зважаючи на це, канцлер заявив, що Німеччина і надалі продовжуватиме озброювати та підтримувати українську сторону.

"Постачання зброї стоятимуть на порядку денному стільки, скільки буде потрібно", - підкреслив він. 

Шольц в інтерв'ю згадав, що російський режим розраховував захопити Україну за два тижні, однак у нього не вийшло. Тим часом, українському війську вдалося відбити у агресора велику кількість територій. Канцлер наголосив, що "росію необхідно змусити зробити крок назад". 

Нагадаємо, низка ЗМІ, серед яких Reuters та Bloomberg, написали, що ФРН запланувала удвічі збільшити обсяги військової допомоги Україні наступного року. Йдеться про суму у вісім мільярдів євро на 2024 рік. Відповідну ініціативу ще має погодити німецький парламент.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що світова спільнота має і надалі озброювати та підтримувати Україну у боротьбі з агресором. Він лідер заявив, що без озброєння від західних партнерів та союзників український народ може програти, що, свою чергою, дасть росії "зелене світло" для залякування та погрожування іншим державам. 

Головне