Шмигаль у Києві зустрів делегацією американських сенаторів

Шмигаль у Києві зустрів делегацією американських сенаторів

Шмигаль у Києві зустрів американських сенаторів Ліндсі Грема та Річарда Блументаля, та відзначив важливе значення двопартійної підтримки України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Він подякував сенаторам за голосування у Сенаті важливих ініціатив для України, а також зазначив про потребу в посиленні системи ППО. Прем'єр-міністр повідомив, що перші літаки F-16 вже в Україні, і подякував США за допомогу в навчанні українських пілотів.

Шмигаль також поінформував сенаторів про пріоритети України, зокрема, в імплементації реформ та відновленні енергетичної інфраструктури. Він акцентував увагу на підготовці до опалювального сезону, відновленні зруйнованого та децентралізації енергосистеми для підвищення її стійкості до атак з боку росії.

“Окрему увагу приділили замороженим російським активам. Важливо їх повністю конфіскувати та направити кошти на нагальні потреби України й нашу відбудову”, - йдеться у повідомленні. 

Шмигаль закликав американський бізнес інвестувати в пріоритетні галузі для сприяння довгостроковому відновленню та зростанню української економіки. Він передав слова вдячності уряду й народу США за безпрецедентний рівень підтримки України в боротьбі за свободу і незалежність.

Як писали “Ми-Україна” раніше, військовослужбовці армії рф завдали вогневого по місту Українськ на Донеччині, вбивши двох цивільних.

Головне