Шевченко та Зінченко організують благодійний матч зірок у Лондоні

Шевченко та Зінченко організують благодійний матч зірок у Лондоні

Андрій Шевченко та Олександр Зінченко організують благодійний футбольний матч між командами зірок. Він відбудеться у суботу, 5 серпня, на лондонській арені "Стамфорд Бридж".

Про це повідомили на сайті ініціативи "Game4Ukraine", яку підтримав фонд президента України UNITED24. Як зазначається, під час матчу будуть збирати гроші для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею на Чернігівщині. Його було зруйновано окупантами в березні 2022 року.

Участь у матчі візьме й Михайло Мудрик, чинний вінгер "Челсі". На домашній арені клубу футболіст виступатиме за команду Шевченка, якій протистоятиме збірна Олександра Зінченка.

"Ми не самі. За нами стоїть решта світу. У спорту є величезна сила єднати людей. Нам пощастило в житті стати професійними футболістами. І ми скористаємося цим належним чином, аби привернути увагу й допомогти нашій країні", - наголосив Шевченко.

Крім того, вже оприлюднили склади обох команд. На поле вийдуть колишні партнери Шевченка в "Челсі" та "Мілані", володарі "Золотого м'яча" та інші зірки провідних європейських чемпіонатів різних років.

Команду Шевченка очолить Емма Геєс, тренера жіночого складу "Челсі". Водночас збірну Зінченка — багаторічний екснаставник "Арсенала" і нинішній голова департаменту глобального розвитку футболу Арсен Венгер.

  • Команда Шевченка: Майкл Ессьєн, Рікардо Карвальйо, Лука Тоні, Діда, Массімо Оддо, Джанфранко Дзола, Карло Кудічіні, Клод Макелеле, Вільям Галлас, Семюель Ето'О, Михайло Мудрик, Фабіо Каннаваро, Кларенс Зеєдорф.
  • Команда Зінченка: Єнс Леманн, Джолеон Лескотт, Патрік Бергер, Пер Мертезакер, Робер Пірес, Йон Арне Ріісе, Роббі Кейн, Антоніо Валенсія, Патрік Вієйра, Вес Морган, Джек Вілшер, Шота Арвеладзе.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у благодійному матчі на підтримку України Game4Ukraine візьмуть участь не лише відомі футболісти, але і футболістки. В UNITED24 наголосили, що всі три футболістки грали за жіночий футбольний клуб “Челсі”. Тобто Стемфорд Бридж – рідний для них стадіон.

Головне