Щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин з боку окупантів, - Генштаб

Щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин з боку окупантів, - Генштаб

Щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин з боку російських окупаційних військ, а протягом цього місяця таких випадків вже було понад 50.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України на сторінці у Facebook. Як зазначається, українськими оборонцями було зафіксовано протягом всієї повномасштабної війни з рф 626 фактів застосування боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами, з боку російських військ.

При цьому протягом січня цього року було зафіксовано вже 51 випадок використання загарбниками такої зброї, і динаміка застосування зростає. Загалом протягом одного дня можуть зафіксувати до 10 випадків застосування хімічних речовин.

Найчастіше росіяни можуть використовувати такі гранати як К-51, РГР. Їх вони скидають з дронів. Однак вони застосовують також і саморобні вибухові пристрої. Їх споряджають речовинами подразнювальної дії.

"А також здійснюються артилерійські обстріли снарядами із вмістом хімічно небезпечних речовин", - додали в Генштабі.

Крім того, як пише пресслужба, у четвер, 14 грудня, минулого року було виявлено застосування ще одного, нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з вмістом хімічної речовини CS. 

Таким чином 36 випадків застосування таких хімречовин вже задокументували та направили для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки зі складу військових частин Командування Сил підтримки і Службою безпеки України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Службі безпеки України прозвітували про знищену техніку росіян на фронті. У результаті роботи силовиків було знищено ворожі танки, ППО та склади боєприпасів. 

Головне