Середня температура на Землі оновила історичний максимум

Середня температура на Землі оновила історичний максимум

Середня температура на Землі оновила максимум за всю історію спостережень - 6 липня вона досягла +17,23 °C. Цей показник став найвищим за весь час спостережень Національного центру екологічного прогнозування США.

Про це свідчать дані Університету Мена (США).

З 3 липня реєструвалися рекордні значення середньої температури повітря на висоті 2 м над рівнем поверхні Землі. 6 липня було отримано температуру 17,23 °C, що на пів градуса перевищило колишній максимум для цього дня.

Навіть у тих місцях, які зазвичай не славляться теплою погодою, останніми днями й тижнями було не по сезону спекотно, а на дослідницькій базі імені Вернадського в Антарктиді було зафіксовано липневий максимум — 8,7 °C.

На цю мить рекорд ще не підтверджений іншими вимірами. Проте дослідники вважають, що він навряд чи затримається надовго — з початком літа у північній півкулі метеорологи чекають на нові теплові рекорди.

Вчені припускають, що температура надалі лише зростатиме в порівнянні з середніми історичними значеннями. Очікується, що це триватиме протягом наступного року, поки Тихий океан, та й вся кліматична система Землі, перебувають у владі Ель-Ніньйо (коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, — ред.).

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський та командири “Азова” прибули у Львів.

Головне