СБУ затримала агента рф, який допомагав окупантам наступати на Покровськ

СБУ затримала агента рф, який допомагав окупантам наступати на Покровськ

Служба безпеки України затримала ще одного агента російської військової розвідки в Донецькій області. Чоловік стежив за українськими Силами оборони на Покровському напрямку.

Про це пише пресслужба СБУ.

Затриманим виявився працівник місцевого гірничого підприємства, якого російська спецслужба завербувала дистанційно в липні цього року. З того часу він збирав інформацію про геолокації штабів і укріпрайонів українських військ, які беруть участь у захисті району.

У відомстві зауважили, що агент особливо цікавився вогневими позиціями важкої артилерії ЗСУ, що підтримує вогневий контроль над штурмовими групами окупантів. Він також намагався виявити місця базування підрозділів СБУ, які проводять контрдиверсійні заходи в цій місцевості.

Під час своїх розвідувальних вилазок агент маскувався під звичайного мешканця прифронтового регіону, який щодня їздив на роботу на шахту. Однак під час таких поїздок він таємно фіксував розташування українських військ і позначав відповідні координати на Google-картах.

"Для зв’язку з російською спецслужбою фігурант спочатку використовував анонімний акаунт у популярному месенджері. Згодом, сподіваючись "заплутати сліди", він перейшов на комунікацію зі своїм російським куратором через заборонені соцмережі рф", - йдеться у дописі.

Контррозвідники СБУ викрили агента на ранньому етапі його діяльності, що дало можливість задокументувати його злочини, затримати його і запобігти передачі важливої інформації росіянам про оборону Покровська.

Під час обшуків у затриманого були вилучені мобільний телефон та SIM-картки, які він періодично змінював для забезпечення конфіденційності зв'язку з окупантами.

Слідчі Служби безпеки оголосили йому підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, мобілізований харків’янин наводив ракети на свою бригаду ЗСУ, його затримали.

Головне