СБУ затримала агента ФСБ, завербованого через сайт знайомств

СБУ затримала агента ФСБ, завербованого через сайт знайомств

Контррозвідка Служби безпеки України затримала інформатора ФСБ, якого російські спецслужби завербували через сайт знайомств. Зловмисник збирав розвідувальні дані на Донеччині та в Сумах для коригування ворожих авіаударів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що ФСБ звернула увагу на 23-річного жителя Покровська через так звану "медову пастку". Російська агентка вийшла на нього через сайт знайомств і поступово залучила до виконання шпигунських завдань.

Основною метою було отримання координат українських військових позицій у Покровському районі, що є одним з найгарячіших напрямків фронту. Затриманий збирав інформацію про місця розташування Сил оборони та передавав ці дані представникам ФСБ.

Пізніше ворожий агент був відправлений до Сум для збору інформації про діяльність української ППО. Для виконання завдань ФСБ він орендував квартиру в обласному центрі, звідки організував спостережний пункт і встановив обладнання для онлайн-трансляції.

СБУ затримала інформатора та вилучила технічні засоби, що використовувалися для передачі даних окупантам. Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, два хакери, пов'язані з угрупованням ФСБ “Armageddon” за матеріалами Служби безпеки України, отримали заочні тюремні вироки за здійснення понад п’ять тисяч кібератак на державні органи України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, депутатку Хмельницької міської ради затримано за підозрою в незаконному збагаченні на суму понад 1,5 мільйонів доларів США.

Головне