СБУ накрила створене колишнім поліцейським наркоугруповання, яке збувало за кордон психотропи

СБУ накрила створене колишнім поліцейським наркоугруповання, яке збувало за кордон психотропи

У Київській області нейтралізували злочинне угруповання, яке створив колишній співробітник поліції. Зловмисники займалися оптовим збутом важких наркотиків та психотропів за кордон. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

"Під час багатоетапної спецоперації у березні цього року Служба безпеки затримала організатора злочинної групи, який намагався переправити за кордон 15 кг психотропів. Затриманим виявився експосадовець підрозділу Національної поліції по боротьбі з наркозлочинністю. До незаконної діяльності він залучив свого колишнього колегу, який допомагав йому підшукувати контрабандистів для прихованого перевезення заборонених речовин через так звану "зеленку", - йдеться у повідомленні.

Зараз СБУ провела завершальний етап спецоперації та затримала на Київщині третього учасника угруповання. У злочинній схемі чоловік займався забезпеченням "комунікації" наркоділків зі спільниками.

Співробітники спецслужби встановили, що зловмисники отримували "товар" для продажу з двох нарколабораторій у Київській та Житомирській областях, які виготовляли промислові обсяги мефедрону. У злочинців вилучено понад 20 тонн прекурсорів для виготовлення наркотиків і майже 150 кг психотропної речовини мефедрон на загальну суму понад 30 млн грн.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили трьом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів). Всі вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років за ґратами.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Київщині правоохоронці викрили та ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми.

Головне