Ryanair створить 30 маршрутів і бази в Україні після війни

Ryanair створить 30 маршрутів і бази в Україні після війни

Головний виконавчий директор Ryanair Holdings Plc Майкл О'Лірі розповів, що лоукостер готовий швидко відновити роботу в Україні. Це відбудеться одразу після того, як стане безпечно літати.

Про це він повідомив під час дискусії на конференції Bloomberg New Economy Gateway Europe. Як зазначається, Ryanair найняв близько 60 українських пілотів і близько 80 бортпровідників. Вони в основному працюють на базах Ryanair у Польщі, очікуючи на відкриття ринку.

За словами О'Лірі, авіакомпанія хоче створити 30 маршрутів і відкрити кілька баз в Україні протягом 12 місяців після повернення.

"Ми могли б літати туди приблизно за два тижні. Ми активно шукаємо шляхи і шукаємо, де ми можемо повернутися в Україну", - додав він.

О'Лірі зазначив, що відновлення України надасть величезну можливість європейському бізнесу брати у цьому участь і прискорити свій розвиток. Водночас авіація буде відігравати ключову роль, адже "росіяни, ймовірно, підірвуть дороги і мости на шляху до виходу", тому переміщення людей за допомогою літаків буде ключовим фактором.

До вторгнення росії в Україну і подальшого закриття повітряного простору країни, Ryanair була другою найбільшою авіакомпанією на ринку. О'Лірі прогнозує, що вона може стати першою, як тільки життя в країні повернеться до нормального стану.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) у своєму прогнозі до 2029 року передбачає, що обмеження на польоти в повітряному просторі України, росії, Білорусі і Молдови збережуться.

Головне