Розвідка США звинуватила Іран у хакерських атаках на штаби Трампа, Байдена і Гарріс

Розвідка США звинуватила Іран у хакерських атаках на штаби Трампа, Байдена і Гарріс

Американські розвідувальні служби стверджують, що Іран стоїть за кібератаками на виборчі штаби Дональда Трампа, Камали Гарріс та чинного президента Джо Байдена. Про це повідомляє Associated Press.

Вперше офіційні особи США відкрито звинуватили Тегеран у цих діях, хоча команда Трампа та приватні експерти з кібербезпеки раніше вже висловлювали подібні підозри.

За даними американських посадовців, мета цих кібератак - посилити розбіжності в суспільстві США та потенційно вплинути на результати виборів, які Іран вважає критично важливими для своїх інтересів національної безпеки.

Представництво Ірану при ООН відкинуло ці звинувачення як "безпідставні", заявивши про відсутність мотивів та намірів втручатися у вибори.

"Ми спостерігаємо все більш агресивну діяльність Ірану протягом цього виборчого циклу, зокрема, операції впливу на американську громадськість і кібероперації, спрямовані на президентські кампанії", — йдеться в заяві, оприлюдненій ФБР, Офісом директора Національної розвідки і Агентством з кібербезпеки і безпеки інфраструктури.

Нагадаємо, російські війська атакували Київ ударними безпілотниками та крилатими ракетами. Усі цілі вдалося знищити на підступах до міста. Про це повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук розповів, що Сили оборони України повідомляють не про всі події, але в Криму щоночі щось вибухає.

Головне