Роздача поліцією повісток на блокпостах на Київщині: правоохоронці надали роз'яснення

Роздача поліцією повісток на блокпостах на Київщині: правоохоронці надали роз'яснення

Поліція Київщини відреагувала на поширення в мережі інформації про нібито роздачу правоохоронцями повісток на блокпостах, що діють в Київській області. У відомстві наголосили, що їхні співробітники займаються виконанням виключно поліцейських функцій. 

Очільник поліції Київської області Анатолій Щадило зауважив, що правоохоронці забезпечують заходи безпеки шляхом посиленого контролю за пересуванням громадян, транспортних засобів, вантажів тощо. 

А щодо заходів, пов’язаних з мобілізаційним процесом в країні, то поліцейські проводять їх лише за зверненнями. Повістки при цьому вони не видають.

"Заходи, пов’язані з мобілізацією (здійснення досудового розслідування, адміністративного затримання) поліцією проводяться виключно на підставі постанови Кабінету Міністрів N 1487 від 30 грудня 2022 року і лише за зверненнями територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки регіону", – наголосив голова поліції Київщини.

Як відомо, раніше очільник Нацполіції Іван Вигівський заявляв, що на його переконання поліцейські не мають бути залучені до роздачі  повісток. Він пояснив, що у правоохоронців і так великий функціонал роботи та додав, що саме поліція веде документування порушень,скоєних  представниками ТЦК. Так само негативно він відреагував на заклики призвати до війська 100 000 поліцейських. 

Нагадаємо, з 28 грудня по 6 січня на Київщині посилено контрдиверсійні та безпекові заходи. В області збільшено кількість блокпостів, перевірки проводитимуться також у місцях масового скупчення людей, таких як ТРЦ,  супермаркети та вокзали.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці грудня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради законопроект, спрямований на поліпшення механізмів проведення мобілізації та військового обліку в Україні. Однією з ключових пропозицій уряду є зменшення призовного віку з 27 до 25 років. Також пропонується встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Головне