Росіяни вивозять через порти Бердянська та Маріуполя награбоване зерно і метал

Росіяни вивозять через порти Бердянська та Маріуполя награбоване зерно і метал

російська окупаційна влада вивозить через порти тимчасово окупованих Бердянська та Маріуполя награбоване майно. Мова йде про зерно і метал.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" заявив речник ВМС ЗС України, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук.

"Ми спостерігаємо незаконні заходи у порти Бердянська та Маріуполя, звідки вони періодично щось вивозять. Це в першу чергу зерно, метал. Росіяни фактично зробили Азов своїм внутрішнім морем", - розповів він.

Він додав, що в акваторії Чорного моря зараз перебуває шість одиниць ворожого флоту. Два з них – носії "Калібру" із залпом до 16 одиниць.

Нагадаємо, російські окупанти завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, а також ударними дронами типу "Shahed".

Чотирма літаками стратегічної авіації Ту-95мс здійснено чотири пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. Одну із ракет вдалось знищити, решта – влучили в промислові об’єкти на Дніпропетровщині.

Іранські "шахеди" противник запускав з північного та південного напрямків.

Усі 20 ударних дронів знищено.

Протягом минулої доби, російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши 6 крилатих ракет повітряного базування Х-22, 4 крилаті ракети морського базування “Калібр” та 7 іранських ударних дронів типу “Shahed”.

Під час атаки знищено 9 повітряних цілей: три крилаті ракети «Калібр» та шість іранських ударних дронів "Shahed".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в ніч на четвер, 15 червня, ворог атакував південь України дронами-камікадзе. В Одесі та області лунали вибухи.

Головне