Росіяни відмовились від тактики "м'ясних штурмів": у ЗСУ пояснили чому

Росіяни відмовились від тактики

Армія рф більше не проводить так звані "м'ясні штурми", військове керівництво починає "берегти" особовий склад. Про це розповів речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Він зазначивши, що голова мета російських окупантів - не дати Силам оборони просуватися далі та визволяти свої території.

"Ми воюємо проти сильного, мотивованого противника і його мотивація полягає у тому, щоб не поступитися нам у нашому просуванні, наших наступальних діях та обороні. Тобто йдеться про те, що це сильний ворог і його не треба недооцінювати. Але ми добре знаємо його тактику, набір сил і засобів, які він використовує, тому маємо і знаємо як протидіяти цьому", - підкреслив Шершень.

За його словами, наразі відзначається посилення штурмових дій армії агресора на Мар'їнському напрямку, особливо на лінії Олександрівка-Мар'їнка. За минулу добу на вказаному відтинку фронту зафіксовано 18 боєзіткнень. Шершень уточнив, що йдеться про штурми загонів "Шторм Z" із застосуванням бронегруп. Він підкреслив, що на сьогодні "це найгарячіша точка фронту".

Нагадаємо, днями керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що росіяни зосередились на захопленні Мар’їнки під свій повний контроль. Це дасть їм змогу рухатися далі на Красногорівку та Курахове.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Збройних силах України досить іронічно прокоментували візит російського міністра оборони Сергій Шойгу в Північну Корею.

Головне