Росіяни пошкодили храм УПЦ МП під час удару по Сумах

Росіяни пошкодили храм УПЦ МП під час удару по Сумах

У Сумах під час ракетної атаки рф було пошкоджено Стрітенський храм УПЦ МП. Про це повідомляє Православна Сумщина.

Зокрема, росіяни пошкодили покрівлю купола. Також у будівлі вилетіли вікна.

"За повідомленням настоятеля протоієрея Анатолія Полоза, 29 липня 2023 року від вибухової хвилі в результаті повітряної атаки російського агресора на Суми пошкоджено Стрітенський храм міста. Вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю купола, вибито вікна в храмі й церковному приміщенні недільної школи. Слава Богу, обійшлося без людських жертв", - йдеться у повідомленні.

Також було зазначено, що Стрітенський храм будується. Поблизу нього розташовані два професійних ліцея, де готують цивільних фахівців. Саме в гуртожиток одного з цих ліцеїв влучила російська ракета.

Як повідомляли "Ми-Україна", 23 липня росіяни прямим влучанням зруйнували Спасо-Преображенський собор в Одесі. Російська ракета влучила у центральний вівтар собору. Внаслідок удару частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони.

Згодом італійська делегація відвідала пошкоджений Спасо-Преображенський собор в Одесі. Також за деякий час в Одесу прибула постійна координаторка Організації Об’єднаних Націй в Україні Деніз Браун.

Головне