Російську армію озброять надувним храмом від РПЦ

Російську армію озброять надувним храмом від РПЦ

Російську армію для війни в Україні озброять надувним військово-польовим храмом від РПЦ. Зокрема, їх будуть використовувати на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомили росЗМІ. Як зазначається, надувний храм можна "розгорнути, швиденько надути. Потім здути, закрити машину і поїхати".

"Якщо враховувати, що двоє людей збиратимуть храм і всі ікони розвішуватимуть, то надути храм можна за 10 хвилин, скласти - хвилин за 15", - розповів журналістам ієрей Борис Гришин.

Він також зазначив, що в машині є холодильник, душ, умивальник, біотуалет і два спальних місця, призначені для водія і священика. Також до "храму" може увійти взвод солдатів.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру російському священнику-блогеру Російської православної церкви (РПЦ) Андрію Ткачову. Він закликав військових країни-агресора вбивати українців. Як зазначається, СБУ зібрала обґрунтовану доказову базу на ще одного представника РПЦ, який займається підривною діяльністю проти України.

“Фігурантом є протоієрей російської православної церкви Андрій Ткачов – випускник факультету спецпропаганди військового інституту міністерства оборони СРСР у Москві”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, хакери зламали офіційний сайт резиденції патріарха РПЦ Кирила в підмосковному Передєлкіно. Відомо, що на головній сторінці розмістити молитву, яка написана українською мовою на підтримку контрнаступу Збройних сил України. Крім того, розміщено інформацію про українських бійців з підписом “Ми віримо у ЗСУ! Перемога буде за Україною”.

Головне