Російський прикордонний район залишило майже все населення на тлі просування ЗСУ

Російський прикордонний район залишило майже все населення на тлі просування ЗСУ

Вранці 13 серпня керівник Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков оприлюднив інформацію про масову евакуацію жителів Красноярузького району.

Це сталося на фоні повідомлень про просування українських військових формувань на території сусідньої Курської області росії. За словами Гладкова, майже все населення прикордонного району залишило свої домівки.

"Виїхало понад 11 тисяч осіб. Зараз близько тисячі людей перебувають у пунктах тимчасового розміщення", – заявив голова регіону у своєму телеграмі.

Згідно з даними останнього перепису, проведеного до початку широкомасштабної агресії росії проти України, у Красноярузькому районі мешкало приблизно 14 тисяч осіб.

Нещодавно очільник Бєлгородської області ініціював евакуацію мешканців Красноярузького району. Згодом місцева влада обмежила в'їзд на цю територію.

Андрій Міськов, голова Красноярузького району, повідомив через свій Telegram-канал, що в районі залишилося близько 500 осіб - це переважно працівники адміністрації та інші важливі спеціалісти.

Географічно Красноярузький район Бєлгородської області розташований на заході вздовж кордону з Україною, а на півночі межує з Бєловським районом Курської області рф. У Бєловському районі також оголошено обов'язкову евакуацію населення.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах заявили, що погоджуються з оцінками розвідки, що Іран та/або його союзники на Близькому Сході можуть "напасти на Ізраїль вже цього тижня", і закликали Тегеран "відступити" від своїх планів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом доби на фронті відбулося 134 бойових зіткнень, сили оборони продовжують відбивати атаки окупантів на 11 напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.


 

Головне