Російські хакери атакували дипломатів в Україні через рекламу дешевих авто

Російські хакери атакували дипломатів в Україні через рекламу дешевих авто

Хакери групи відомої як APT29 або "Cozy Bear", яких підозрюють у роботі на російську зовнішню розвідку, спробували зламати комп'ютери дипломатів в Україні. Вони користувалися фальшивою рекламою вживаних автомобілів.

Про це повідомляє Reuters.

За словами аналітиків, хакерська кампанія почалася з нешкідливої ​​та законної події.

У середині квітня 2023 року дипломат МЗС Польщі розіслав електронною поштою рекламну листівку до різних посольств. У листівці рекламували продаж вживаного седана BMW 5-серії, який перебуває в Києві. 

Російські хакери перехопили та скопіювали це повідомлення. Вони впровадили в нього шкідливе ПЗ, а потім відправили його десяткам інших іноземних дипломатів, які працюють у Києві.

Як з'ясувалося, хакери вказали в оголошенні нижчу ціну, ніж від початку, намагаючись спонукати більше людей завантажувати шкідливе програмне забезпечення. Воно надало б їм віддалений доступ до їх пристроїв.

Польський дипломат, який відмовився назвати свою особу з міркувань безпеки, підтвердив роль своєї реклами в цифровому вторгненні.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, проросійська хакери NoName здійснила DDoS-атаку на різні сайти та додатки Федеральної адміністрації Швейцарії.

Головне