Російська Держдума заборонила громадянам рф змінювати стать

Російська Держдума заборонила громадянам рф змінювати стать

Росіянам офіційно заборонили змінювати стать. Відповідний законопроєкт у п'ятницю, 14 липня, схвалила нижня палата парламенту рф. "Зелене світло" від Держдуми рф практично гарантує остаточне ухвалення законопроекту як закону, пише AP.

Документом забороняються будь-які медичні втручання, спрямовані на зміну статі, а також застосування лікарських препаратів, які формують у людини первинні або вторинні статеві ознаки іншої статі.

Крім того, у разі зміни статі одного з членів подружжя, такий шлюб буде вважатися автоматично анульованим. Також тим, хто змінив стать, заборонено всиновлювати дітей.

Медики та захисники прав трансгендерів застерігають, що ця заборона активізує "чорний ринок" замінників гормонів та призведе до збільшення спроб самогубств серед молоді.

Як відомо, російський лідер Володимир Путін регулярно під час виступів та звернень до росіян наголошує, що життя ЛГБТК+ суперечить "традиційним російським цінностям", а їх ухвалення на Заході призвело до "морального розкладання" суспільства.

Спікер Держдуми рф В'ячеслав Володін наголосив, що закон був прийнятий "для захисту громадян та дітей". Операції зі зміни статі він назвав "шляхом до виродження нації".

У грудні минулого року Путін підписав закон про заборону "пропаганди ЛГБТ" у рф. Порушників, згідно з документом, каратимуть штрафами: 400 000 рублів для фізичних осіб та до 5 млн - для юридичних.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що російський президент Путін особисто приїде на саміт БРІКС у Південну Африку.

Головне