Російська армія закидає Часів Яр КАБами, стираючи місто, - ОСУВ "Хортиця"

Російська армія закидає Часів Яр КАБами, стираючи місто, - ОСУВ

Російське окупаційне військо продовжує тиснути на Бахмутському напрямку, зосередивши зусилля на місті Часів Яр. Ситуація довкола населеного пункту складна, проте ворога у ньому немає, розповів в ефірі "Ми-Україна" речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин. 

"Часів Яр контролюють Сили оборони, противника в місті немає. Ворог використовує свою перевагу в повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах великих калібрів, намагаючись проводити штурмові дії. Штурмові групи заїздять на бойових машинах піхоти, атакують за підтримки дронів. Наразі ворог також закидає місто Часів Яр керованими авіабомбами. Він знищує при цьому цивільну інфраструктуру, щоб знищити повністю все і захопити місто. Ворог не рахується ні з втратами особового складу, ні техніки", - зазначив підполковник.

Волошин додав, що загалом на східному фронті останніми днями спостерігається певне загострення. Найгарячішими напрямками залишаються Бахмутський та Авдіївський, де ворожа армія не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції наших захисників. Тут використовується артилерія, танки, БпЛА різних типів та авіація для завдання ударів КАБами. Ворог докладає максимальних зусиль для досягнення своєї провідної мети - виходу на адмінкордони Донецької області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у батальйоні ударних безпілотників "Ахіллес" 92 ОШБР напередодні розповіли, що ворог втрачає до 70% техніки під час кожного штурму Часового Яру. Втім величезні втрати росіян, зокрема і в живій силі, їх не зупиняють, вони підтягують резерви і продовжують йти в бій. 

Головне