Росіяни змушені збільшити витрати на війну в Україні, щоб уникнути мобілізації, - ГУР

Росіяни змушені збільшити витрати на війну в Україні, щоб уникнути мобілізації, - ГУР

росія для уникнення загальної мобілізації використовує фінансові стимули та пропагандистські методи, щоб компенсувати втрати особового складу під час бойових дій в Україні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“У москві побоюються, що відповідне рішення загострить соціальну напругу та може призвести до небажаних протестів у великих містах”, - йдеться у повідомленні.

Влітку та на початку осені 2024 року кремль тестував настрої населення, розпускаючи чутки про мобілізацію після муніципальних виборів. Однак динаміка настроїв росіян вочевидь не задовольнила владу, і замість мобілізації вирішили підвищити виплати за контракт до кількох мільйонів рублів.

Також окупантам не вистачає “ідейних” солдатів, тому новобранцям надають пропагандистські методички з традиційними штампами про Захід, НАТО та “захист росії”. За оцінками, фінансовий ресурс дозволяє росії уникати мобілізації щонайменше до кінця 2024 року.

Нагадаємо, виробництво російського винищувача-невидимки Су-57, який у НАТО називають “Felon”, опинилося під загрозою через західні санкції, що призупинили постачання критичних електронних компонентів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, українські розвідники fpv-дронами уразили засоби зв’язку, будівлю з особовим складом та транспортний засіб російської армії.

Головне