Росіяни захопили Піщане і просуваються в бік річки Оскіл, - 3 ОШБР

Росіяни захопили Піщане і просуваються в бік річки Оскіл, - 3 ОШБР

Російське окупаційне військо повністю взяло під контроль населений пункт Піщане на Харківщині та продовжують наступ у напрямку річки Оскіл. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів командир 1-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади (ОШБр) Володимир Фокін.

За його словами, ситуація важка і місцями неконтрольована. Фактично зараз до річки Оскіл йому лишається всього два кілометри.

"Ситуація в смузі відповідальності 3 Окремої штурмової бригади залишається також насправді дуже складною. Ворог зараз трішки змінив свою тактику, перейшов, знову ж таки, до активних наступальних штурмових дій, проте зараз вже використовує техніку. Це і танки, і БТРи, і БМП, МТЛБ, автомобільна техніка, колісна, звичайно, мотоцикли, мопеди. І просто штурмові групи, як в нас кажуть, "на нозі" штурмують", - зазначив Фокін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдаються до "дружнього вогню", щоб зупинити просування ЗСУ на Харківщині - Баєв

Нагадаємо, незважаючи на переміщення деяких російських військових формувань у напрямку Курської області, обстановка на лінії зіткнення в Донецькому регіоні продовжує бути вкрай складною. Активність наступальних операцій з боку російських збройних сил зберігається на високому рівні, не демонструючи ознак послаблення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в МО наголошують, що українські захисник показали неймовірну спроможність швидко опановувати нове озброєння, надане західними партнерами. Якщо традиційно на освоєння артилерійських комплексів йде приблизно пів року, то українці із цим впорались за 8-12 тижнів.

Головне