Росіяни випускають підводні човни в Чорне море, щоб поставити "галочку" про присутність - Плетенчук

Росіяни випускають підводні човни в Чорне море, щоб поставити

Російські військові сили продовжують демонструвати свою присутність у Чорному морі, використовуючи підводні човни. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Військово-Морських Сил України Дмитро Плетенчук.

Це робиться здебільшого для формального збереження військової активності в регіоні.

На відміну від Чорного моря, Азовське море повністю залишене російськими силами через його мілководність. Максимальна глибина Азовського моря становить лише 15 метрів, що робить неможливим ефективне використання підводних човнів навіть у надводному положенні.

Чорне море, завдяки своїм глибинам, дозволяє росіянам підтримувати певну військову присутність. Однак, помітно, що вони уникають використання надводних суден, віддаючи перевагу підводним човнам для демонстрації своєї присутності в регіоні.

"Там підводним човном не розженешся - тому що там глибина максимальна 15 метрів, то йому навіть у надводному положенні буде затісно. А в Чорному морі глибина дозволяє в принципі бути присутніми. От вони намагаються цю присутність демонструвати у такий спосіб. Виходити надводними човнами в них бажання особливого нема", - зазначив Плетенчук.

Нагадаємо, на прикордонних територіях Сумської області впроваджується система перепусток для контролю доступу. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок ракетного удару, який російські окупанти вранці 17 серпня завдали по Сумах, було пошкоджено п'ять багатоповерхових будинків та 15 автомобілів. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко.

Головне