Росіяни укотре "впустили" ФАБ-500 з літака на Бєлгородщину, - росЗМ

Росіяни укотре

Жителі російського селища Разумное-54, що Бєлгородському районі, 12 травня виявили нерозірвану 500-кілограмову авіабомбу з фугасною боєголовкою на одній з вулиць. Люди звернулись за допомогою до місцевих екстрених служб, пише Telegram-канал Baza. 

ФАБ-500, за попередніми даними, впав на селище 12 травня. Боєприпас після падіння не здетонував, натомість "зарився у землю". 

"Постраждалих немає, мешканців довколишніх будинків планують евакуювати, знищення боєприпасу заплановано на 13 травня", - йдеться у повідомленні. 

Російське військове командування про цей інцидент не повідомляє. Про причини втрати літаком боєприпаси також не відомо. 

Нагадаємо, днями британське оборонне відомство звернуло увагу на те, що окупанти мають системні проблеми із скидами авіабомб на власну територію. За оцінкою МО, за березень-квітень на Бєлгородську область росіяни "впустили" не менше 20 боєприпасів. Так, наприкінці квітня бомбардувальник ВКС рф "впустив" чергову авіаційну бомбу на територію російської Бєлгородської області. Нерозірваний ФАБ-500 був виявлений поблизу хутора Стадників Шебекинського округу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 12 травня у Бєлгороді обвалився під'їзд житлового будинку. Місцеві канали спочатку писали, що на багатоповерхівку впала російська керована авіабомба. Своєю чергою, пропагандистські пабліки традиційно обвинуватили у всьому українську сторону. Вже під час розбору завалів у споруди обвалився незакріплений дах. У російському Міністерстві оборони згодом зазначили, що на будинок нібито впали уламки однієї зі збитих ракет, по якій відпрацювала ППО. На ранок 13 травня відомо про 15 загиблих.

Головне