Росіяни провели рейд проти українського підпілля на Херсонщині, - ЦНС

Росіяни провели рейд проти українського підпілля на Херсонщині, - ЦНС

У тимчасово окупованих районах Херсонської області російські силовики здійснили рейд проти українського підпілля, в результаті якого виникли репресії та загрози для мирного населення.

Це стало відомо за повідомленням Центру національного спротиву (ЦНС).

Поліцейські зі Слідчого комітету російської федерації провейли рейд у Генічеському районі з метою придушення українського опору. Під час цієї операції окупанти блокували село, проводили обшуки в приватних будинках та спробували виявити інформаторів з числа Сил Оборони України.

В ЦНС заявили, що фактично росіяни займались традиційними для них практиками – мародерством, репресіями та інтимідацією. Зокрема, особливу увагу ворог звертав на тих, хто відмовився робити російський паспорт.

Нагадаємо, російські окупанти погрожують з 1 січня припинити надання на тимчасово захоплених територіях медичних послуг тим українцям, які не погодились отримувати російські паспорти. За даними ЦНС, росіяни вже почали так чинити на Луганщині.

Також у Центрі нацспротиву наголосили, що відмова у наданні ліків та медпослуг є проявом геноциду.

"Таким чином ворог проводить свідому політику геноциду з метою знищення українців як нації на їх етнічних землях", - зазначається у повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф почала використовувати ракети-приманки для виснаження української ППО.

Головне