Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру Середина-Буди на Сумщині: є жертви

Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру Середина-Буди на Сумщині: є жертви

Російські окупаційні війська у вівторок, 28 листопада, обстріляли цивільну інфраструктуру міста Середина-Буди в Сумській області. Загарбники били по місту з артилерії.

Про це повідомила пресслужба Сумської обласної прокуратури в Telegram-каналі. Як зазначається, є поранені та загиблі у місті, серед них - дитина.

Атака відбулась близько 12:30 у вівторок, 28 листопада. Російська армія використала заборонені міжнародним правом методи ведення війни, зокрема, з реактивної системи залпового вогню вдарила по цивільній інфраструктурі Середина-Буди.

Внаслідок атаки було зруйновано мінімум п'ять приватних будинків. З-під завалів осель рятувальники дістали тіла двох загиблих жінок та двох поранених чоловіків.

Крім того, у своєму автомобілі поранення отримали цивільний чоловік та його 7-річна падчерка. Пізніше дівчинка померла в лікарні, повідомили в прокуратурі.

Наразі документуються наслідки обстрілів. Проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

111.jpg (123 KB)

444.jpg (152 KB)

Нагадаємо, російські окупаційні війська атакували Новгород-Сіверський район Чернігівської області, в результаті волонтерка отримала поранення. Ворожий снаряд влучив жінці в ногу. Лікарі госпіталізували волонтерку у медичний заклад.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ситуація на українсько-російському кордоні за майже два роки повномасштабної війни істотно змінилась. Україна потужно посилила його захист, зокрема інженерним загородженнями та мінними полями. Водночас російські війська на Сіверському та Слобожанському напрямках налічують кілька тисяч особового складу. 

Головне