Росіянам нарешті закривають доступ до "хмарних послуг"

Росіянам нарешті закривають доступ до

Американські техногіганти Microsoft і Amazon попередили росіян про закриття для них доступу до "хмарних продуктів" компаній на російській території. Змога користуватись вказаними послугами зникне з наступної середи, 20 березня, підтвердили в російській Softline.

"З вказаної дати буде припинений доступ до хмарних продуктів, таких як (включаючи, але не обмежуючись): Power BI, Dynamics CRM та інші. Ми очікуємо, що призупинення також торкнеться хмарних рішень, які містять ці продукти", - поінформували в компанії.
 
Обмеження запроваджені 12-м санкційним пакетом ЄС проти росії. Він містить обмеження на постачання на територію країни-агресорки ПЗ для бізнес-аналітики (BI, CRM та інших). 

"Може йтися про всі хмарні продукти Microsoft, Amazon і Google, які правовласники визначать як заборонені для постачання в рф відповідно до вимог Регламенту ЄС 833/2014", - наголосили в Softline. 

Російські компанії закликали якнайшвидше здійснити резервне копіювання даних, щоб не втратити до них доступ. 
 
Нагадаємо, напередодні других роковин російського повномасштабного вторгнення ЄС запровадив 13-ий пакет санкцій проти рф. До його переліку увійшли ще 106 фізосіб та 88  компаній. До "чорного" списку увійшли зокрема росіяни та білоруси, які причетні до депортації дітей з України. Того ж дня президент США Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкційних заходів проти російської федерації. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Конгресі США пройшли слухання, присвячені санкціям проти “Росатома” та припинення глобальної залежності ядерної енергетики світу від рф.
 
 

 

 

 
 

Головне