"рф завжди знає, де бʼють її ракети": Зеленський у США про ворожий удар по дитячій лікарні

Лікарня "Охматдит" у Києві зазнала прямого влучання російською ракетою, наголосив президент Володимир Зеленський під час виступу в інституті Рональда Рейгана.

Він нагадав, що 8 липня росіяни використали для завдання ураження українській столиці, а також Кривому Рогу, Дніпру та іншим містах майже 40 ракет різних типів. Ворог бив посеред білого дня. 

Одна з російських крилатих ракет поцілила у спеціалізовану лікарню для дітей, де їх рятували з лап смерті від раку, хвороб серця та інших важких захворювань.

"росія завжди знає, де б'ють її ракети, завжди. Пряме влучання і будівлю госпіталю було знищено. Уявіть: лікарі, звичайні люди, рятувальники - всі разом розчищають уламки, намагаються врятувати якомога більше життів. Чи хтось із тих, хто був під уламками, готовий був чекати місяці на порятунок? Ні! Бо коли мова йде про порятунок життя - ви рятуєте життя! Коли потрібно бити ворогів - ви бʼєте ворогів, ви дієте, ви перемагаєте. Ось як ви перемагаєте у війнах і ось, хто є українці", - зазначив Зеленський.

Як писав "Мии-Україна" раніше, під час атаки 8 липня постраждала енергетична інфраструктура Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". У ДТЕК заявили, що на території лікарні були повністю зруйновані дві підстанції, які забезпечували електропостачання медичного закладу. Також ворожий удар знищив корпус, в якому маленькі пацієнти проходили процедуру діалізу, пошкоджено "хірургічні, онкологічні, соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії, радіології та променевої терапії, операційний блок, дві реанімації та єдина в країні онкогематологічна лабораторія".

Головне