рф запустила "шахеди": у Києві лунали вибухи та працює ППО

рф запустила

Окупанти запустили ударні БПЛА "шахеди" з південного та північного напрямків. У Київській області працювала протиповітряна оборона. Про це повідомили Повітряні сили.

Запуски БПЛА здійснювалися з південного та північного напрямків.

У повітряному просторі одночасно перебувало кілька десятків "Шахедів". Безпілотники рухалися через територію багатьох областей, включаючи Київську, Сумську, Полтавську, Чернігівську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Миколаївську, Кіровоградську, Черкаську, Житомирську та Рівненську.

Повітряні сили також повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння з північно-східного напрямку.
У Київській області та столиці неодноразово працювала протиповітряна оборона.

Мешканців багатьох міст, включаючи Київ, Житомир, Суми, Полтаву, Миргород, Білу Церкву, Чернігів, закликали перебувати в укриттях.

Ситуація залишалася напруженою до ранку 5 вересня. Інформація про можливі пошкодження та жертви наразі уточнюється.

Нагадаємо, федеральна рада Швейцарії вирішила до 4 березня 2026 року не скасовувати тимчасовий статус захисту (Status S) для українських біженців та продовжити відповідні заходи підтримки для тих, на кого він поширюється. Про це повідомляється у пресрелізі Федеральної ради Швейцарії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у фракції "Слуга Народу" представили повну картину кадрових ротацій після "великого перезавантаження уряду". Про це повідомив голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія.

Головне