рф вдарила КАБом по селу на Куп'янщині: дитина зазнала травматичної ампутації ноги

рф вдарила КАБом по селу на Куп'янщині: дитина зазнала травматичної ампутації ноги

Російське окупаційне військо 17 січня вдень атакувало керованою авіаційною бомбою село Малий Бурлук, що у Куп'янському районі Харківської області. Постраждало двоє дітей, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" очільник місцевої ОВА Олег Синєгубов. 

"Це не самісіньке прикордоння, це ближче до середини Куп'янського району і, тим не менш, туди прилетів цей снаряд. Абсолютно цивільна інфраструктура - будівля сільської ради. Там постраждало двоє дітей, маленький хлопчик отримав часткову ампутацію нижньої кінцівки. Це черговий терор та злочин проти українського народу", - зазначив він. 

Травмовану дитину доставили до медичного закладу. 

Упродовж минулої доби окупанти тероризували жителів Харківщини обстрілами з артилерії, мінометів, також били по території області авіаційними бомбами. В цілому за учора обстріли пережили більш як два десятки населених пунктів, зокрема Вовчанськ, Синьківка, Іванівка, Берестове, Уди, Охримівка та інші. 

16 січня ввечері окупанти ввечері 16 січня вдарили ракетами С-300 по Харкову. Внаслідок атаки руйнувань зазнали близько 20 багатоквартирних житлових будинків отримали пошкодження, постраждало 17 осіб. 13 людей знаходиться на лікуванні у медичних закладах, троє пацієнтів - важкі.

Нагадаємо, армія рф весь день 17 січня інтенсивно обстрілює Херсонщину. Від ранку окупанти вже поранили та вбили кілька мирних жителів. Так, у селі Ромашкове Білозерської громади росіяни пошкодили приватні будинки, господарчі споруди, а також автомобіль. У поселенні зафіксовано кілька пожеж.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вдарили "Оніксами" по Одещині. Ворожі снаряди поцілили по сільськогосподарських площах і агропідприємству. 

Головне