рф намагається захопити кілька населених пунктів на сході, - Сирський

рф намагається захопити кілька населених пунктів на сході, - Сирський

Ситуація на сході залишається складною, і ворог продовжує активні наступальні операції на Куп’янському, Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомив Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-полковник Олександр Сирський.

На Куп’янському напрямку ворог, здійснюючи посилення, намагається заволодіти Синьківкою і створити умови для блокування Куп’янська. Після втрат відбувається перегрупування ворожих підрозділів, а їхня кількість штурмових груп перевищує дві тисячі.

На Лиманському напрямку ворог активізував наступ з метою витіснення українських військ з району Серебрянського лісництва та розширення Торського виступу. Водночас противник не відмовляється від спроб захоплення Тернів та виходу до річки Чорний Жеребець.

На Сіверському напрямку окупанти стараються розвинути наступ в районах Спірного та Білогорівки, готуючи штурмові підрозділи повітряно-десантних частин для наступу в напрямку Соледар та Сіверськ.

Бахмутський напрямок залишається неспокійним, і ворог виявляє намагання захопити Богданівку, відновити своє положення в районах Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. Штурмові групи "добровольчого корпусу" та особовий склад морської піхоти Каспійської флотилії залучено для здійснення наступу на цьому напрямку.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Херсоні через російські обстріли без електропостачання залишилися 70% абонентів.

Головне