Ракетний удар по Харківщині: окупанти влучили у кафе, де проходили поминки

Ракетний удар по Харківщині: окупанти влучили у кафе, де проходили поминки

Ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині було здійснено, коли там проходили поминки. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, на момент удару в кафе перебували близько 60 осіб, які прийшли на поминки за померлим односельцем.

Наразі відомо про 49 загиблих, серед яких шестирічна дитина. Ще сім осіб постраждали.

"Під руїнами зруйнованих вщент магазину і кафе ще можуть бути люди, тож рятувальники, поліцейські та місцеві мешканці продовжують розбирати завали. 29 осіб з 49 загиблих ідентифіковано. Мобільна криміналістична лабораторія працює на місці трагедії", - зазначив Клименко.

Також він наголосив, що пошуково-рятувальна операція триває та висловив співчуття родинам загиблих.

Крім того Клименко висловив думку, що удар по кафе був досить точним, тож є підозра, що його хтось навів. Наразі СБУ встановлює, хто міг навести удар. 

У той же час в Офісі генерального прокурора повідомили, що за фактом ракетного удару розпочато досудове розслідування Куп‘янською окружною прокуратурою через порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна", вдень 5 жовтня російські окупанти завдали ракетний удар по селу Гроза Купʼянського району. Окупанти поцілили у кафе та магазин, де було багато цивільних. 

Головне