Ракети Taurus могли б зруйнувати Кримський міст, - лідер німецької опозиції

Ракети Taurus могли б зруйнувати Кримський міст, - лідер німецької опозиції

Лідер німецької опозиції, глава Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц заявив, що далекобійні крилаті ракети Taurus, якби вони були передані Україні, могли б зруйнувати Кримський міст.

Про це повідомило видання Tagesschau. Мерц вкотре закликав німецький уряд передати Україні ракети Taurus, які можуть зруйнувати незаконно встановлений Кримський міст - "найважливіший маршрут постачання російських сил вторгнення".

Фрідріх Мерц також зазначив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц досі повинен надати відповідь німецькому народу, чому він не постачає Україні ці засоби ураження.

"Це все ще тактика? Чи це невігластво? Він повинен відповісти нам усім, включаючи мене, на це питання", - наголосив лідер опозиції.

Голова ХДС Фрідріх Мерц вже неодноразово закликав федерального канцлера Олафа Шольца припинити зволікання з постачанням крилатих ракет Taurus українським військам.

Нагадаємо, Україні необхідно передати далекобійні крилаті ракети Taurus. З такою ініціативою виступив прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер. Він переконаний, що ці далекобійні ракети дозволять відбивати постійні ракетні та дронові атаки росіян. Німецький політик вважає, що у разі перемоги рф Європа, і зокрема Німеччина, зіткнуться зі значними безпековими проблемами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт заявив, що Німеччина все ще не готова надати ракети Taurus попри те, що засуджує нещодавні масовані обстріли України. По цьому питанню "нема нового статусу", заявив представник уряду Штеффен Хебестрайт в Берліні.

Головне