Радник Байдена Джейк Салліван зустрівся з керівниками антикорупційних інституцій України, - Білий дім

Радник Байдена Джейк Салліван зустрівся з керівниками антикорупційних інституцій України, - Білий дім

Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван у п'ятницю, 1 вересня, провів зустріч з делегацією, з складалась з керівників українських антикорупційних інституцій.

Як вказано у повідомленні на сайті Білого дому,на ній були присутні директор НАБУ України Семен Кривонос, Спеціальний антикорупційний прокурор Олександр Клименко та голова ВАКС Віра Михайленко.

"Вони обговорили прогрес, досягнутий Україною у боротьбі з корупцією та забезпеченні незалежності цих важливих інституцій", – йдеться у дописі.

Радник Байдена також наголосив на важливості наявності незалежних правоохоронних і судових інституцій для функціонування будь-якого демократичного суспільства. Ці інститути мають бути здатними розслідувати, переслідувати та виносити судові рішення "у справах про корупцію незалежно від того, куди вони ведуть".

"Салліван також підтвердив непохитну підтримку США антикорупційних реформ в Україні та відважного захисту Україною своєї демократії від російської агресії", - вказано у тексті.

Як відомо, українці вже цього місяця зможуть стати "викривачами корупціонерів" та заробити на цьому. Як повідомив голова НАЗК Олександр Новіков, "Єдиний портал викривачів корупції" запрацює в Україні з 6 вересня. Він допоможе повідомляти громадянам про факти корупції, в тому числі анонімно. Якщо суд визнає, що завдяки повідомленню громадянина з корупціонера стягнені мільйони гривень, то він отримає свої 10%.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Національна поліція викрила псевдоволонтера, який продавав гуманітарну допомогу, що надсилали для людей в Ірпінь. Як зазначається, фігурант продавав медичні засоби, ковдри, матраци та інші речі найпершої потреби, надіслані у 2022 році з-за кордону. 

Головне