Рада підтримала законопроект про легалізацію медичного канабісу в першому читанні

Рада підтримала законопроект про легалізацію медичного канабісу в першому читанні

Верховна Рада підтримала законопроект про легалізацію медичного канабісу в першому читанні. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

"За" проголосували 268 депутатів, "проти" висловилися 17. Утрималося 11 депутатів, а 45 не брали участі в голосуванні.

Про необхідність легалізувати в Україні медичний канабіс заявив президент Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді 28 червня.

Президент заговорив про це в контексті перспектив розвитку ментальної та фізичної реабілітації в Україні. За словами Зеленського, Україна має створити "найсильнішу в Європі" галузь реабілітації.

Для лікування посттравматичних стресових розладів після війни шість мільйонів людей в Україні потребуватимуть препаратів на основі медичного канабісу, вввжають у МОЗ.

Загалом медичний канабіс здатен полегшити перебіг до 50 патологічних станів. Зокрема, його використовують для лікування тривожних розладів, окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу, а також для полегшення страждань онкологічних хворих і пацієнтів із ВІЛ.

Використання конопель у медичних цілях дозволено у 56 країнах світу, серед яких країни ЄС, як-от: Німеччина, Іспанія, Нідерланди, Італія, Чехія, Франція, Португалія, Польща, Греція, Австрія, Данія, Бельгія, Норвегія – а також Ізраїль, Велика Британія, США й Канада.

Як писав “Ми-Україна” раніше, міністерство охорони здоров’я підтримує законопроєкт про медичний канабіс. 

Головне