"Припиніть писати переможні новини": у Повітряних Силах звернулись до ЗМІ

Повітряні Сили ЗС Україні звернулись до українських медійників із закликом припинити вигадувати інформацію та публікувати переможні новини. Особливо це стосується ролі, які ЗМІ відводять винищувачам МіГ-29, які нам передали Польща та Словаччина.

"Прохання перестати маніпулювати заголовками, робити необґрунтовані "переможні новини" із передачі словацьких та польських МіГів, завдяки чому, цитую… "вдалось укомплектувати три бригади винищувачів"…І звідки взагалі взялась цифра 72?!", – заявив речник відомства Юрій Ігнат.

Він наголосив, що у складі Повітряних Сил є п’ять винищувальних бригад, три з яких укомплектували західними Міг-29, що "дещо посилить" спроможності, але не вирішить питання перемоги або контрнаступу, підкреслив він.

Нагадаємо, до цього у Повітряних Силах порівняли українську авіацію з російською.

“Простими словами, наш МіГ-29 проти російського літака Су-30, який модернізований від Су-27, – це теж саме, що ви сидітимете в окопі з пістолетом Макарова, а вони – з автоматом або з кулеметом у 200 метрах. Ось це власне, якщо порівняти так приблизно за технологіями. І плюс у них ще три кулемети, а у вас – один пістолет. Ви можете теоретично їм протистояти: десь спробувати підповзти, перестріляти їх тощо”, – роз'яснили у відомстві.

За словами Ігната, у забезпеченні контролю над повітряним простором ключову роль відіграють кількість озброєння та наявні технології. Зважаючи на це, Україні потрібні такі літаки, як F-16, адже вони пройшли етапи глибокої модернізації, які можуть на рівні протистояти ворогові в повітрі та завдавати високоточних далекобійних ударів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вбивство російського пропагандиста Владлена Татарського 2 квітня, має підштовхнути росіян до участі в мобілізації. Так вважає радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

Головне