Прикордонник, який втратив ногу, розповів про перші години російського вторгнення

Прикордонник, який втратив ногу, розповів про перші години російського вторгнення

Український прикордонник Євген Кетриш розповів про перші години наступу росіян 24 лютого 2022 року. В результаті російського вторгнення троє людей загинули.

Про це він сказав в проекті "Незламні" з Оленою Чабак на телеканалі "Ми-Україна".

Військовий одним з перших зустрічав ворога.

"З того боку було дуже багато тисяч солдат, техніки. Візуально очима не бачив, але, як прикордонник, що стояв на кордоні, то там був шум серйозний. Ми штатно несли службу, з вечора почали фіксувати пересування військ, техніки, стрілянину з того боку. Вже було зрозуміло, що щось почнеться ось-ось. Десь о 4:20 все почалося", - зауважив він.

За його словами, він здогадувався про масштаби наступу росіян.

"Потім все почалося – артобстріл. У мене була моя група, я був старшим. Моя задача була  - врятувати своїх хлопців. У мене були строковики, три людини загинуло. Біля нас впала міна в трьох-п’яти метрах. Решта групи вийшла, а трьох хлопців втратили. І ногу, але то не страшно. Я десь хвилин 40 лежав, перетягнув собі ногу і думав, що ніхто не витягне. По мене повернувся сержант, витягнув завдяки місцевим жителям прикордонного села. Вивезли, врятували", - сказав він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Латвія приєдналася до гарантій безпеки для України.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.