ПриватБанк призупинить усі операції із картками з 00:05 до 04:05

ПриватБанк призупинить усі операції із картками з 00:05 до 04:05

Банк "ПриватБанк" у ніч проти суботи, 17 лютого, призупинить усі операції із картками з 00:05 до 04:05 для проведення регламентних робіт процесингу.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку. Як зазначається, регламентні роботи процесингового центру необхідні для збільшення можливостей та безпеки обробки зростаючих обсягів операцій із платіжними картками.

"У період проведення робіт 17 лютого з 00:05 і до 04:05 години ранку, банк тимчасово призупинить проведення операцій з картками. Аналогічний "тайм-аут" триватиме у роботі банкоматів, терміналів самообслуговування та POS-терміналів банку", - йдеться в заяві.

Регламентні роботи зазвичай проводять у нічний час, коли більшість клієнтів не проводять жодних операцій. Водночас у ПриваБанку заявили, що якщо у період проведення робіт плануються оплати картками, то краще зробити це заздалегідь або відкласти на декілька годин.

Відомо, що процесинговий центр банку щогодини обробляє в середньому від 1,7 млн до 3 млн операцій з банківськими картками.

Нагадаємо, Національний банк України вводить з 14 лютого в обіг нову пам’ятну монету "Кохання" номіналом 5 гривень. Всього буде доступно 50 тис. таких монет. Монету вже можна придбати у інтернет-магазині Нацбанку.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Нацбанк України призупинив цикл зниження облікової ставки після її суттєвого зменшення з 25% до 15% у 2023 році. Регулятор може знизити облікову ставку в другому півріччі. 

Головне