Прем'єрка Італії: Якби партнери не надали Україні допомогу, війна була б ближчою до Європи

Прем'єрка Італії: Якби партнери не надали Україні допомогу, війна була б ближчою до Європи

Якби міжнародні партнери не надали Україні військову допомогу, війна була б ближчою до Європи. Про це заявила прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні виданню II Fatto Quotidiano.

За її словами, не можна припиняти військову допомогу Україні, адже українським військам необхідно тримати баланс на полі бою проти росіян.

"Для України, всупереч думці тих, хто каже, що ми не маємо надсилати туди зброю, тому що це призведе до ескалації, я вважаю, що все йде з точністю до навпаки. На відміну від тих, хто каже, що ми не повинні надавати зброю України, тому що це призведе до ескалації, я вважаю навпаки.Єдина можливість, яка є в України для досягнення будь-якого дипломатичного рішення, це зберегти баланс між силами", - заявила глава італійського уряду.

Джорджія Мелоні спростувала думку про те, що військова допомога Україні може призвести до ескалації конфлікту. Вона також наголосила, що якби Італія дослухалась до тих, хто пропонував не підтримувати Україну, то "ми б отримали не мир, а вторгнення, війну ближче до наших осель".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у середу, 15 листопада, провів телефонну розмову з прем’єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні. Зеленський висловив сподівання, що головування Італії у Великій сімці ("G7 ") у 2024 році досягне нових важливих результатів. Посадовці скоординували разом зусилля і домовилися почати роботу над двосторонніми гарантіями безпеки в розвиток згідно з Вільнюською декларацією G7. 

Головне