Прем’єр-міністр Угорщини назвав мету свого візиту до України

Прем’єр-міністр Угорщини назвав мету свого візиту до України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання "припинення вогню".  Про це він написав у на Facebook-сторінці.

"Мета угорського головування - сприяти вирішенню викликів, які стоять перед Європейським Союзом. Моя перша поїздка, тому, привела до Києва", - зазначив він.

За його словами, припинення вогню могло б забезпечити прискорення темпу переговорів. 

"Війна, в якій ви зараз живете, дуже інтенсивно впливає і на безпеку Європи. Ми дуже високо цінуємо всі ініціативи пана президента Зеленського заради досягнення миру. Я розповів панові президенту, що ці ініціативи вимагають багато часу. Саме через правила міжнародної дипломатії вони ускладнені. І я попросив пана президента подумати про те, чи не можна трохи інакше піти: зробити перерву, перервати вогонь і потім почати… продовжити переговори", - додав Орбан.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський і прем’єр Угорщини Віктор Орбан домовилися працювати над угодою, яка зніме двосторонні проблеми. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва від початку повномасштабної війни. ввостаннє він відвідував Київ у 2012 році для зустрічей з тодішнім президентом Януковичем. 

Головне